2011-03-10 11:12:16• hírek • Szatmár.ro

Pénteken mutatják be a Meszlényi-filmet

A Szatmári Római Katolikus Püspökség konferenciatermében mutatják be a „Meszlényi Gyula az alkotó püspök" című dokumentumfilmet.

A Meszlényi Gyula életéről és munkásságáról szóló film egy órás változatát ünnepélyes keretek között mutatják majd be pénteken délután négy órától a Püspökség konferenciatermében. A vetítés előtt Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök köszönti majd az egybegyűlteket, majd a film készítői beszélnek röviden a film elkészítésének indítóokairól, a forgatásról és az elkészült filmről. Ezt követően tekintik meg közösen a filmet, melynek végén bárki elmondhatja véleményét, meglátásait.

A Meszlényi Gyuláról szóló dokumentumfilm az idő távlatából közelít a nagynevű püspökhöz, tevékenységének fennmaradt darabjain keresztül igyekezve bemutatni a püspök alakját. A megszólaló szakértők a különböző területeket mutatják be, melyben Meszlényi nagyot alkotott, így mutatva be az alkotás mellett az alkotó kezet is. A film végére a nézők nem csak Meszlényi Gyula lesz a nézők közelebbi ismerőse, hanem a város, Szatmárnémeti is, mely ennek nyomait ma is őrzi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: